از رویداد کارآفرینی هنر صنعتِ فرش دستبافت اردبیل سخن به میان آمد تا با نگرشی نو، تحولی در تکرارها و عادت ها بیافرینیم تا ارزشی جدید برای سرزمینِ ارزشمندمان ایران بیافرینیم و با حفظ اصالتی که در تار و پودمان نقش بسته، خلاقیت و نوآوری را پیشه کرده، دیروز و امروز را نگریسته و با داشته هایمان به آینده پیوند زنیم. در اصل، نقش های به هم تنیده ی فرش هایی که نمادی از هویت ما و اعتباری بر داشته های ما است، فرصتی مغتنم را برای حضور و طرح اندازی همه ی تاثیرگذارانِ این عرصه فراهم کرد.
رویداد کارآفرینی هنر صنعتِ فرش دستبافت اردبیل که از تاریخ ۲۲ الی ۲۴ اسفند ماه سال ۱۳۹۷ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل برگزار شد از اولین گام ها برای نیل به هدف نوآوری و توسعه ی کسب و کارهای نوپا در حوزه فرش دستبافت استان اردبیل بود که با افتخار توانست، ارگان ها و مسئولان زیادی را در کنار ایده پردازان، گرد هم آورد تا شانه به شانه، چالش ها را از نظر گذرانده و با تمام قوا و از هر جنبه ای به دنبال حل مساله باشند. به واقع خصلت تاروپودی فرش بر تمامِ جنبه های این رویداد تسری یافته بود چرا که یکی از نکات بسیار بارز و ارزشمندش، کنار هم قرار گیری جامعه دانشگاهی، اجرایی، فناوران و اصناف، بافنده های باتجربه و تازه کار و قص علی هذا بود که نوید پیمان ها و راهگشایی های بیشتری را در این حوزه می داد. گو اینکه همه دستی شده بودند تا تاری و پودی بر متن و حاشیه فرشِ دستبافت و خوش نقش آینده ی استانمان اردبیل گره زنند.
این رویداد نه تنها در حوزه فرش برای اولین بار در کشور برگزار می شد بلکه از معدود رویدادهایی بود که هنر و صنعت را کنار هم قرار می داد و چون در آخر سال قرار بر برگزاریش بود، با پیش رویدادهایی در دانشگاه محقق اردبیلی دانشگاه محقق اردبیلی، مجتمع تجاری پروما و استانداری اطلاع رسانی ها و آگاهی بخشی هایی صورت گرفت تا علاقمندان و فعالانِ حوزه فرش با روند استارتاپ ویکندها و ایده پردازی ها آشنا شوند و به این ترتیب برای رویداد کارآفرینی هنر صنعتِ فرش دستبافت اردبیل آماده شوند.
روز اول رویداد با توضیحات و راهنمایی های جناب آقای مهندس رامین نیلوفری، تسهیل گر رویداد و جناب آقای حسام سردارلو، منتور مدعو از پارک علم و فناوری پردیس و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع شد و با ارائه های یک دقیقه ای مشتاقانِ این عرصه از بافنده ها، رنگرزها، طراحان، حجره داران و حتی معمارانی که به حوزه فرش علاقه داشتند و ایده خود را به حضار توضیح می دادند ادامه یافت و با هشت ایده که با رای گیری ها منتخب شده بودند به پایان رسید.
روز دوم با برگزاری ورکشاپ آموزشی بوم مدل کسب و کار آغاز شد تا همه تیم ها با اصول راه اندازی یک کسب و کار آشنا شده و بتوانند ایده خود و قابلیت تجاری سازی کردنش را از جنبه های مختلف بررسی و تحلیل کنند. اعم از مشتری هایی که دارند، ارزش پیشنهادیشان برای این بازارِ خواهانِ خلاقیت و ارزش های جدید و البته جریان های درامدی و دیگر مباحث مهم. در این روز از رویداد کارآفرینی هنر صنعتِ فرش دستبافت اردبیل، منتورها هر کدام بر سر میزها نشسته و تیم ها را راهنمایی می کردند تا با حفظ خلاقیت، بتوانند طرحی سودآور و قابل دفاع را برای روز بعد که داوری بود آماده کنند و از آنجایی که موضوعِ ورود فرش به مباحث فناورانه و استارتاپی از سابقه چندانی برخوردار نبود، روزهای چالش برانگیزی هم برای شرکت کننده ها و هم برای منتورها بود که نتایج طلاییِ روز بعد حاکی از حلِ موفقیت آمیز این چالش ها بود.
و اما روز آخرِ رویداد با ورکشاپ نحوه ارائه ایده به داورها آغاز شد تا هر تیم بتواند به نحو احسن تحلیل ها و اعتبارسنجی هایی که انجام داده است را در اختتامیه به سمع و نظر داوران برساند. کیفیت بالای ایده ها باعث شده بود شاهد اختتامیه ی پرشور و هیجانی باشیم همچنین حضور جناب آقای دکتر فیضی نماینده محترم استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی افتخار دیگری بود که نصیب این روداد شد. همه ایده ها شایسته، نوآورانه و قابل دفاع بودند به همین دلیل با اینکه داوران ۵ تیم را منتخب اعلام کرده بودند اما ریاست محترم پارک علم و فناوری استان اردبیل که در کنار دانشگاه آزاد اسلامی از رکن های اساسی برگزاری این رویداد بودند، حمایت همه جانبه خود را از هر ۸ تیمی که طی این سه روز، امیدوارانه و مشتاقانه تلاش کرده بودند و از بین تمام ایده های مطرح شده در روز اول به داوری نهایی راه یافته بودند، اعلام کرده و به این ترتیب موجب شادی و سرور همه شرکت کننده ها شدند.
به این شکل رویداد کارآفرینی هنر صنعتِ فرش دستبافت اردبیل با وجود تمام ضرب العجل ها و شتابزدگی های روزهای پایانی سال، برگ زرینی در کارنامه همه دست اندرکاران برگزاریش به یادگار گذاشت و نه تنها تجربه لذت بخش و تاثیرگذاری برای تمام مشتاقان و ایده پردازانِ شرکت کننده به ارمغان آورد بلکه با دیدی وسیع تر، پله شروعی برای شناسایی پتانسیل ها و ظرفیت های استان در حوزه فرش شد.